Video: ukrainlased viskasid taas ühe parlamendisaadiku prügikasti

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainas Rivnes ründasid vihased elanikud neljapäeva õhtul parlamendisaadikut, viskasid ta prügikasti ning loopisid tema suunas punast värvi ja prahti.

Parlamendisaadik Viktor Pilipišin käis vahetult enne rünnakut end valimistel kandideerimiseks registreerimas, vahendas Kyiv Post.

«Sa pead terve elu põlvili olema,» karjus üks mees Pilipišinile samal ajal kui teine teda paberitükkidega loopis. «Mida sa jõllitad? Silmad maha.»

Veebileht Varta Kieva, mis väidab, et seisab avalikkuse õiguse eest, kirjutas Facebookis: «Vihased elanikud näitasid talle, et tema koht on ajaloo prügikastis ja valasid talle punast värvi peale, et ta mäletaks oma häält Ukraina Ülemraadas, mis tõi kaasa paljude inimeste hukkumise.»

Varta Kieva viitas 16. jaanuaril toimunud hääletusele, kui presidendile lojaalne parlamendienamus kiitis heaks seadused, mis piirasid erinevaid vabadusi ning tõid Maidanil protestijatele kaasa karmimad karistused. Seadused aga ei hirmutanud ukrainlasi, vaid tõid kaasa meeleavalduste laienemise, mis omakorda tõi kaasa hulganisti vägivalda ja nõudis rohkem kui saja protestija elu.

Varta Kieva sõnul karistati Pilipišinit 16. jaanuaril vastu võetud seaduste toetamise eest.

Pilipišin oli kümne päeva jooksul teine parlamendisaadik, kes prügikasti visati. 16. septembril rünnati Vitali Žuravskit. Žuravski oli Regioonide Partei liige, kuhu kuulus ka Venemaale põgenenud endine president Viktor Janukovõtš. Ta oli ka jaanuaris jõustunud meeleavaldusi piirava seaduse taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles