Savisaar kohtus Peterburi kuberneriga

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar koos Peterburi kuberneri Georgi Poltavtšenkoga
Tallinna linnapea Edgar Savisaar koos Peterburi kuberneri Georgi Poltavtšenkoga Foto: Raepress

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtus laupäeval Peterburi kuberneri Georgi Poltavtšenkoga Peterburi äärelinnas Sestroretskis, kus toimus suurprojekti «2014 – Soome lahe aasta» raames aktsioon «Tšistõi Bereg» (Puhas Kallas), millest mõlemad linnajuhid ka osa võtsid.

Oma pöördumises aktsioonis osalejate poole rõhutas Poltavtšenko, et tal on hea meel avada üritust koos Tallinna linnapea Edgar Savisaarega. Ta tuletas meelde, et võrdselt Sankt-Peterburgi ja Helsingiga oli ka Tallinn suurprojekti «2014 – Soome lahe aasta» üks algatajaid, teatas Raepress.

Oma kõnes viitas ta Antoine de Saint-Exupéry muinasjutu «Väike prints» peategelasele, kes igal hommikul ärkas üles, pesi ennast ja puhastas oma planeeti. «Kui te teete täpselt samu asju, muutub varsti meie linna rannaäärne ala kõige puhtamaks,» ütles Poltavtšenko.

Savisaar rääkis aktsioonis osalejatele, et rannaäärse ala puhastamise aktsioonid on selle projekti raames toimunud juba Helsingis ja Tallinnas.

«Mul on siiralt hea meel, et nüüd on selle keskkonnaaktsiooni läbiviimise järjekord jõudnud ka piiterlasteni. Pean seda heaks märgiks, et Tallinna kohtumised Peterburis langesid selle üritusega ajaliselt kokku,» rõhutas Savisaar.

Aktsiooni «Tšistõi Bereg» raames puhastasid Peterburi kuberner ja Tallinna linnapea rannikuala, lasid vette karpkala maimusid ning istutasid rannaäärses tammede pargis noori tammepuid. Puhastusaktsiooni järel toimunud vestluse käigus andsid linnajuhid kõrge hinnangu Tallinna ja Peterburi vahelisele edukale koostööle ning kinnitasid, et kohtumiste traditsioon jätkub ka edaspidi.

Peterburi kuberner tegi ettepaneku korraldada igal aastal Soomes, Eestis ja Venemaal ühine keskkonnaaktsioon, mille käigus kolme riigi esindajad võiksid samaaegselt puhastada Soome lahe äärset ala Peterburis, Tallinnas ja Helsingis.

Puhastusaktsioonist «Tšistõi Bereg» võttis täna osa üle 600 vabatahtliku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles