Leht: Erdoğani sõnul valmistub Türgi IS-i vastu sõjalisi samme astuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani sõnul kaalub Türgi sõjalisi samme sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu, edastas päevaleht Hürriyet laupäeval.

ÜRO Peaassambleelt naastes presidendi lennukis ajakirjanikega vestelnud Erdoğan ütles, et pooldab maavägede kasutamist Süürias, edastas Hürriyet oma veebilehel.

Riigipea sõnul kavatseb Türgi astuda IS-i vastu Süürias sõjalisi samme pärast parlamendilt heakskiidu saamist istungil, mis on kavandatud 2. oktoobrile.

«Vale on öelda, et Türgi ei astu sõjalisi samme. Türgi täidab oma kohust,» ütles Erdoğan.

Ta kordas üleskutset puhver- ja lennukeelutsoonide loomiseks Türgi piiride ning Türki põgenenud kümnete tuhandete süüria põgenike julgeoleku tagamiseks, märkides, et selleks võib vaja minna maavägesid.

«Terrorirühmitust ei ole võimalik üksnes õhurünnakutega purustada,» lausus Türgi president. «Mingil hetkel omandavad maaväed otsustava tähtsuse.»

«Ma ei ole sõjaväelane, ent õhurünnakud on suunatud logistika vastu. Kui maaväed ei sekku, ei jää midagi püsima,» ütles ta.

Erdoğan kiitis USAd IS-i vastaste õhurünnakute eest Iraagis ja Süürias. Nendeta sattunuks Iraagi Kurdistani tulevik ohtu, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles