Lavrov taunis USA jõukasutust oma huvide kaitseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov süüdistas laupäeval USAd «sõjalistes sekkumistes» oma huvide kaitseks, vihjates õhurünnakutele Süürias.

«Washington on avalikult kuulutanud õigust kasutada ühepoolselt jõudu oma huvide kaitseks kus iganes,» ütles Lavrov ÜRO Peaassamblee kõnepuldist.

Välisministri hinnangul on kogu Ukraina kriis tingitud otseselt USA ja Euroopa Liidu toetatud võimuhaaramisest Kiievis. Krimmi liitmine Venemaaga aga oli Lavrovi sõnul kohalike elanike enda valik.

«Sõjaline sekkumine on saanud normiks isegi hoolimata masendavatest tulemustest, mis kõikidele USA jõuoperatsioonidele on viimastel aastatel järgnenud,» ütles välisminister.

Lavrov tõi näiteks Jugoslaavia, Iraagi, Liibüa ja Afganistani, kus tema hinnangul järgnes pärast USA sekkumist «kaos ja ebastabiilsus».

Venemaa välisminister rõhutas veelkord ka seisukohta, et USA ja liitlased peaksid Islamiriigi pühasõdalaste ründamisel Süürias tegema koostööd president Bashar al-Assadi režiimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles