Jaapani vulkaan nõudis vähemalt ühe inimelu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ontake vulkaan.
Ontake vulkaan. Foto: SCANPIX

Jaapanis asuv Ontake vulkaan hakkas laupäeval purskama ning selle tagajärjel hukkus üks ja vähemalt 30 inimest sai vigastada.

Kohaliku päästeameti sõnul sai üks naine surma. Üle 30 inimese sai tõsiselt vigastada, nendest kümme on praegu teadvusetus seisundis, vahendas Reuters.

Politsei teatel oli 3067 meetri kõrgusel mäel üle 250 matkaja lõksus. 230 inimesel õnnestus mäelt pääseda, kuid 41 matkajat on endiselt Ontakel.

Mägironijatele saadeti appi 80 politseinikku ning Jaapani peaministri sõnul kaasatakse päästeoperatsiooni ka sõjaväelased.

Pealtnägijate kinnitusel paiskus kraatrist välja ka väikseid kive. «See oli justkui pikne, kostis vaid «põmm» ja «põmm» ning siis läks pimedaks,» rääkis üks naine ringhäälingufirmale NHK.   

Vulkaan hakkas purskama kohaliku aja järgi keskpäeval, ametivõimude kinnitusel pole see siiani vaikinud.

Ontake jääb pealinnast Tokyost 200 kilomeetrit läände. Viimati purskas see seitse aastat tagasi.

Viimaste andmete järgi oli kraatrist välja paiskunud tuhka näha mäe lõunaküljel, telekanalite edastatud kaadrite järgi laavast märke pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles