Süüria välisminister: IS-i vastasel koalitsioonil puudub legitiimsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria välisminister Walid Muallem
Süüria välisminister Walid Muallem Foto: SCANPIX

USA eestvedamisel aset leidnud liidu moodustamisel sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu puudus ÜRO Julgeolekunõukogu heakskiit, mistõttu on koalitsioon ebaseaduslik, ütles Süüria välisminister Walid Muallem laupäeval.

«Kahjuks on Iraagi ja Levandi Islamiriigi (ISIL) vastu rünnakuid korraldav Ameerika koalitsioon moodustatud ÜRO Julgeolekunõukogu heakskiiduta, mis tähendab, et sel puudub rahvusvaheline legitiimsus,» ütles Muallem ajakirjanikele ÜRO Peaassamblee kõrvalt Vene välisministri Sergei Lavroviga peetud kohtumise järel.

Vastates küsimusele, kas Damaskus peab vajalikuks algatada arutelu IS-i vastase koalitsiooni õhurünnakute kohta Süürias, ütles ta: «Miks mitte?».

Muallemi sõnul olid kõnelused Lavroviga edukad.

«Need toimusid väga positiivses õhkkonnas. Me oleme lähedased sõbrad ja liitlased.»

USA alustas augusti algul Iraagis õhurünnakuid IS-i vastu ning laiendas neid ööl vastu teisipäeva Süüriasse. Ühendriike toetab rahvusvaheline koalitsioon.

Ühendriigid ei ole õhurünnakuteks Süüria režiimilt luba küsinud ega neid sellega kooskõlastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles