Briti minister pani tabloidiskandaali pärast ameti maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegemist on lühikese aja jooksul juba teise hoobiga peaminister David Cameroni (pildil) valitsusele.
Tegemist on lühikese aja jooksul juba teise hoobiga peaminister David Cameroni (pildil) valitsusele. Foto: SCANPIX

Briti kodanikuühiskonna minister Brooks Newmark teatas oma tagasiastumisest seoses tabloidlehes Sunday Mirror pühapäeval avaldatava artikliga.

Ajalehe andmetel saatis 56-aastane abielus ja viie lapse isaks olev minister endast sotsiaalmeedia vahendusel seksuaalse alatooniga pilte meesajakirjanikule, kes teeskles naisaktivisti. Ühtlasi kutsus minister arvatavat naist koos endaga sel pühapäeval algavale Konservatiivse Partei konverentsile.

«Ma olen otsustanud ministriameti maha panna pärast seda, kui mind teavitati pühapäeval avaldatavast artiklist,» ütles Newmark.

Tegemist on lühikese aja jooksul juba teise hoobiga peaminister David Cameronile, sest äsja jooksis konservatiivide parlamendisaadik Mark Reckless üle euroskeptilise Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) ridadesse.

Reckless põhjendas otsust sellega, et pole suutnud konservatiivide ridades täita valijatele antud lubadusi, millest üheks peamiseks oli Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles