Aaviksoo: kaitseressursside amet on teinud head tööd

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik-vahipataljoni ajateenijad
Üksik-vahipataljoni ajateenijad Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo õnnitles täna Mustpeade majas kaitseressursside ametit 5. aastapäeva puhul ning rõhutas, et amet on viie esimese tegutsemisaastaga saavutanud häid tulemusi.

«Kaitseressursside ameti töötajate tegevus ei pruugi olla ei ajakirjanduse aga poliitikute igapäevase tähelepanu all, aga olen kindel, et ilma kaitseväkke suunatud tuhandete kutsealuste ja sadade kaadrikaitseväelasteta tunneks Eesti riik ja rahvas ennast palju ebaturvalisemalt, kui täna,» vahendas kaitseministri sõnu ministeeriumi pressiesindaja.

Aaviksoo sõnul näeb sõjalise kaitse kümne aasta arengukava ette ajateenistuse säilimise senises mahus kaitseväe reservüksuste põhilise mehitamismudelina.

«Seejuures toetab meie kaitseväe ülesehituse senise mudeli jätkumist üle 90 protsendi elanikkonnast ning kahtlemata on ka kaitseressursside ameti igapäevasel järjekindlal tööl oma osa sellise toetusprotsendi saavutamises,» sõnas Aaviksoo.

Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli ütles aktusel, et kaitseväe jaoks on kaitseressursside amet üks olulisemaid koostööpartnereid.

«Üle-eile Viru jalaväepataljoni külastades olin sügavalt üllatunud, kui head olid äsja teenuistusse asunud noorsõdurite eelteadmised kaitseväeteenistuse kohta, mis on kahtlemata
eelkõige kaitseressursside ameti tõhusa teavitustegevuse tulem,» ütles brigaadikindral Väli.

2009. aastal suunas kaitseressursside amet kaitseväkke aega teenima üle 2800 kutsealuse. Samuti menetles amet möödunud aastal 1097 kandidaadi avaldust tegevteenistusse astumiseks, kelledest 333 kandidaadi dokumendid anti üle kaitseväele ja Kaitseliidule tegevteenistuse lepingu sõlmimiseks.

Kaitseressursside amet tegeleb kaitseväekohuslaste arvestuse ja tegevteenistuskõlblikkuse hindamisega arstlikes komisjonides, kutsealuste ajateenistusse ja asendusteenistusse kutsumisega ning personali värbamisega kaitseväe lepingulisse tegevteenistusse. Samuti tegeleb amet ka kutsealuste kutsesobivuse testimisega, riigikaitselise teavitustööga ning mobilisatsiooni ettevalmistamise, mobilisatsiooniressursside arvestuse ja sundkoormiste määramisega.

Kaitseressursside amet alustas tegevust 2005. aasta 1. augustil, kui korraldati ümber senise nelja riigikaitseosakonna töö. Ümberkorraldusega ühtlustati valdkonna tegevuspõhimõtted, vähendati eelarvekulusid ning ühendatud ameti töötajaskonda enam kui poole võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles