Paet: liitlaste ja sõpradega ühiselt nõuame Eston Kohvri tagasisaatmist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann

Välisminister Urmas Paet ütles ÜRO Peaassamblee raames kohtumisel Euroopa Nõukogu peasekretäri Thorbjørn Jaglandiga, et Venemaa tegevus kaitsepolitsei ametniku Eston Kohvri Eestist Venemaale viimisel ning Moskva vanglas kinnihoidmisel on vastuolus rahvusvahelise õigusega. 

«Meie eesmärk on, et Eston Kohver saaks koju naasta nii ruttu kui võimalik,« ütles Paet. «Olukord on keeruline, kuid Eestil on palju liitlasi ja sõpru, kes meid mõistavad ja toetavad ning ühiselt nõuame Eston Kohveri Eestisse tagasisaatmist,» märkis Paet. Ta lisas, et pärast 12. septembrit ei ole Venemaa ametivõimud vaatamata korduvatele taotlustele võimaldanud Eesti konsulil Eston Kohveriga kohtuda.

Rääkides olukorrast Ukrainas ütles Eesti välisminister, et rahvusvahelise kogukonna olulisim eesmärk on leida viise mõjutamaks Venemaad lõpetama sõjalist tegevust Ukrainas. «Väga tähtis on Vene vägede lahkumine Ukrainast ning Ukrainale täieliku piirikontrolli võimaldamine,» lausus Eesti välisminister. «Euroopa Nõukogu 17. septembri otsus, mis nõuab Vene vägede väljaviimist Ukrainast, oli väga vajalik,» märkis ta. 

Paeti sõnul peab pikaajaline lahendus Ukraina konfliktile lähtuma Ukraina suveräänsusest. «Rahu saab tuua vaid diplomaatiline lahendus,» ütles ta. «Väga oluline on, et Ukraina saaks läbi viia parlamendivalimised ning alustada sisuliste reformidega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles