Lavrov: Venemaa ei taha osaleda sanktsioonide sõjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov kinnitas telekanalile 5 Kanal (Pjatõi Kanal), et Moskva pole huvitatud osalemisest sanktsioonide sõjas läänega.

«Me pole huvitatud sellest, et praegune olukord kestaks lõputult. Meil pole soovi jätkata sanktsioonide sõda, anda vaheldumisi hoope.»

Tema sõnul mõtleb Venemaa endiselt oma huvide kaitsmisele, kuid ei kavatse ajada sanktsioonide poliitikat «ainult sellepärast, et kellelegi nö ära teha».   

Lavrov avaldas lootust, et sanktsioonide aeg ei kujune väga pikaks, kuid mingi aja need siiski ilmselt kestavad. «Eelkõige on tähtis, et meie partnerid saaks aru ultimaatumite ja ähvarduste perspektiivitusest. Meie poolel heast tahtest puudust ei tule.»     

Venemaa ei tunne end isolatsioonis olevat ja ei taha loobuda koostööst Euroopa ning Ameerika Ühendriikidega, rääkis minister. Venemaa on avatud igasugusele partnerlusele, kui see tugineb võrdsusele, vastastikusele austusele ja tulule. Ta tõi näiteks Venemaa suhted Hiina ja Indiaga.     

Lisaks rääkis Lavrov, et Venemaa ja Ameerika Ühendriikide suhted vajavad teist nö restarti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles