Video: Hongkongi politsei kasutas meeleavaldajate vastu pisargaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hongkongi politseinikud kasutasid demokraatiat nõudvate meeleavaldajate laialiajamiseks pisargaasi, mis on seal haruldane abinõu, vahendas Reutersi video.

Enne tänast päeva kasutasid märulipolitseinikud Hongkongis pisargaasi aastal 2005.

Hiina keskvõim kinnitas, et usaldab probleemi lahendamise kohalikele ametivõimudele, vahendas Xinhua.

Kümned tuhanded meeleavaldajad kõndisid täna mööda tänavaid, tekitades kesklinnas ummikuid. Meeleavaldust kajastanud ajakirjanike kinnitusel oli olukord kaootiline, kui inimesed püüdsid hoida gaasipilvedest eemale.

Politseinikud otsisid abi pisagaasist siis, kui meeleavaldused tekitasid liikluskaose ja linnas tekkisid kokkupõrked meeleavaldajate ning korrakaitsjate vahel.

Alates reedest on peetud kinni ligi 80 inimest, neist kolm on endiselt politseinike järelevalve all.

Meeleavaldajad, kes on koondunud liikumise Occupy nö tiiva alla, nõuavad rahvusvahelisel tasemel demokraatiat. Viimaseks piisaks karikas sai Hiina keskvõimu augustikuine otsus, mille järgi võib Hongkongi järgmise juhi valimistel aasta 2017 kandideerida üksnes isik, kelle on varem kiitnud heaks Hiina vastav komitee.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles