Obama möönab ISist tuleneva ohu alahindamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama möönis pühapäeval, et Washington oli alahinnanud võimalust, et kokku varisev Süüria pakub pühasõdalastele võimaluse ümber grupeeruda ja korraldada ootamatu naasmine.

Obama ütles telekanalile CBS News, et USA ja kohalike vägede survel Iraagist välja aetud endised terrorivõrgustiku Al-Qaeda liikmed suutsid koonduda Süürias ja moodustada uus ja ohtlik rühmitus Islamiriik (IS).

USA-juhitav araabia ja lääneriikide koalitsioon on alustanud õhurünnakute kampaaniast ISi vastu, rünnates neid Iraagis ja Süürias. Obama sõnul on see «nulltolerants pühasõdalaste suhtes kogu maailmas».

«Ma arvan, et meie luurekogukonna juht Jim Clapper on tunnistanud, et nad alahindasid seda, mis on toimunud Süürias,» ütles Obama, viidates riikliku luureameti direktorile.

Vastates küsimusele, kas Washington on ka ülehinnanud Iraagi vägede võimekust võidelda üksi pühasõdalaste vastu, lausus Obama: «Jah, see on tõsi. See on absoluutselt tõsi.»

Kommentaarid avaldati osana intervjuust, mis saates «60 minutit» pühapäeva õhtul eetrisse läheb.

Obama  ütles, et ISi propagandistid on olnud väga aktiivsed sotsiaalmeedias ning värvanud uusi liikmeid Euroopast, Ameerikast, Austraaliast ja ka moslemiriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles