Ekspert: ilmselt söötis FSB Kohvrile ette topeltagendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Ekraanitõmmis

Kui lähtuda Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) versioonist kaitsepolitseinik Eston Kohvri kinnipidamise kohta, siis tõenäoliselt langes Kohver hästi seatud lõksu, arvab Moskvas tunnustatud ekspert Venemaa eriteenistuste alal Andrei Soldatov.

Laupäevases Postimehes avaldatud FSB süüdistuse üksikasjaliku kirjelduse põhjal pakkus Soldatov, et FSB Pihkva osakonna töötaja koostööle meelitamiseks tegi Kohver ilmselt värbamiskatse.

«Ivanov (FSB töötaja, keda Kohver väidetavalt värbas – J. P.) kandis sellest ette oma ülemustele ning seepeale nad lavastasid värbamise ja raha üleandmise, et kõike seda dokumenteerida,» esitas Soldatov eile oma versiooni pärast tutvumist Moskva Lefortovo rajooni kohtu määrusega 6. septembrist, millega Kohver võeti kaheks kuus vahi alla. 

Eston Kohvrit Moskvas esindav Vene riigi määratud advokaat Jevgeni Aksjonov kinnitas Postimehele, et temale teadaolevalt jälgis FSB Kohvrit pikka aega. Samuti kordas ta juba varem Postimehele öeldut, et otseseid tõendeid väidetava värbamise kohta pole FSB ülekuulamistel Kohvrile veel esitanud.

Pikemalt loe tänasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles