USA uudisteankrud pilkasid Islamiriigi vastast õhurünnakut juhtinud araablannat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araabia Ühendemiraatide naispiloot Mariam al- Mansouri, kes osales õhurünnakutes ISi vastu.
Araabia Ühendemiraatide naispiloot Mariam al- Mansouri, kes osales õhurünnakutes ISi vastu. Foto: SCANPIX

USA Fox News uudisteankrud pilkasis araablannat, hävituslennuki pilooti Mariam Al-Mansourit, et naine ei oska lennukiga maanduda.

Major Al-Manosuri sai kuulsaks kui avalikustati, et tema juhtis Iraagis sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik vastu suunatud õhurünnakut, edastab Reuters.

USAs sai naine kuulsaks nii piloodina kui ka selle tõttu, et sattus pilkealuseks.

Fox News teatas Al-Mansouri juhitud õhurünnakust ning uudisteankur Kimberly Guilfoyle nimetas Saudi Araabia päritolu naissõjaväelast hüüdnimega Lady Liberty (naisvabastaja).

Meessoost uudisteankrud aga hakkasid Al-Mansori saavutust vähendama sellega, et pilkasid teda seksistlike naljadega.

Greg Gutfeld sõnas, et Al-Mansouri võib küll osata pommitada, kuid ta ei oska oma lennukiga maanduda.

Eric Bolling väänas inglise keeles tuntud väljendit «boots on the ground» (jalad maas), tehes sellest «boobs on the ground» (rinnad maas).

Seksistlik huumor vaatajaid ei naerutanud, vaid seda kritiseeriti Twitteris karmilt.

Väljaande Business Insider andmetel sai Fox kanal kirja USA sõjaveteranidelt, milles seksistliku sisuga kommentaarid hukka mõisteti.

Rinnanalja teinud Bollinger sai kriitikat ka oma abikaasalt, pärast mida ta avalikult vabandust palus.

Major Mariam Al-Mansouri sõnas pärast Islamiriigi positsioonidele tehtud edukat rünnakut, et ta viis õpetajate ja kaaspilootide toel ellu oma unistuse.

35-aastane Al-Mansouri sai hävituslennuki piloodi diplomi 2008. aastal Abu Dhabi Zayedi lennukolledžist. Araabia Ühendemiraatides on ta esimene naine, kes lendab F-16 hävitajaga.

«Nii meestel kui naistel on õigus tegeleda sellega, mis on neile südamelähedane. Pingutused ja kaaslaste toetus aitavad unistustel täituda,» teatas Al-Mansouri.

Araabia Ühendemiraadid on USA liitlane Islamiriigi vastu suunatud õhurünnakutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles