Jaapani Ontake mäel katkestati surnukehade otsimine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani päästetöötajad katkestasid operatsiooni laupäeval pursanud Ontake vulkaanilt surnukehade otsimiseks, teatas päästeamet.

Täna taasalanud päästetööde käigus suudeti mäelt alla tuua veel 8 surnukeha. Operatsioonis osales rohkem kui 1100 tuletõrjujat, politseiniku ja sõjaväelast.

Päästetööde ajal tõusis vulkaanist suitsu ning mürkgaasid ja tuhk sundisid ettevõtmise lõpetama.

Pühapäeval paiskus vulkaani kraatrist välja liigselt mürgiseid gaase, mistõttu päästetööd ajutiselt katkestati.

Vulkaanipurse tagajärjel on praegustel andmetel surnud 31 inimest. Jaapanis ei tunnistata inimest tavakohaselt surnuks, enne kui seda on kinnitanud arstid.

Jaapani riigiminister Yoshihide Suga rääkis tänasel pressikonverentsil, et neli mäelt leitud inimest on tunnistatud ametlikult surnuks, vahendas Reutersi video. Lisaks on 27 inimest, kel on süda seiskunud, kuid kelle kohta pole veel väljastatud ametlikku surmatunnistust.

Suga sõnul toodi mäelt ära 40 inimest, kel olid erinevad vigastused. Mitmete inimeste asukoha kohta puudub veel teave, lisas ta.

Ontake vulkaan hakkas ootamatult purskama laupäeva keskpäeval. Purske tõttu jäi vulkaani nõlvadele lõksu umbes 250 matkajat, kellest suuremal osal õnnestus laupäeva õhtuks alla laskuda. Jaapani  päästeameti teatel sai purskes vigastada vähemalt 34 mägironijat, kellest 12 seisund on tõsine. Umbes 40 inimest, kellest osa on vigastatud ega suuda omal käel 3067-meetrist laskumist läbi teha, ööbis mägihüttides, nendeni loodavad päästjad jõuda jalgsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles