Pevkur pakub Lääne-Viru maavanemaks Marko Tormi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Torm koos parteikaaslasest peaministri Taavi Rõivasega.
Marko Torm koos parteikaaslasest peaministri Taavi Rõivasega. Foto: Ain Liiva

Siseminister Hanno Pevkur esitab Lääne-Viru maavanema kandidaadiks oma erakonnakaaslase, praegu Rakvere linnavolikogu juhtiva Marko Tormi.

Pevkuri sõnul oli valiku tegemine keeruline, sest maakonnas on palju tugevaid kandidaate, kes võiksid maavanema ülesandeid täita. «Marko Tormi puhul on tegemist noore ja aktiivse inimesega, kes on juba märkimisväärselt panustanud Lääne-Virumaa arengusse. Olen veendunud, et Marko teeb maavanema tööd samasuguse entusiasmiga, nagu ta juhib volikogu või korraldab Rakvere ööjooksu,» ütles ta siseministeeriumi teatel.

Torm soovib maavanemaks saades enam julgustada avaliku ja erasektori partnerluses ellu viidavaid algatusi. «Väga oluline on märgata ja tunnustada ka ettevõtjaid, kes piirkonna elujõule tegeliku aluse panevad. Samuti pean tähtsaks turismi- ja kultuurivaldkonna tõhusamat sidumist teenindussektori elavdamiseks,» lausus ta.

Riigiteaduste erialal magistrikraadi omav Torm on varem töötanud Rakvere linna sisekontrolöri ja abilinnapeana. Eelmisest aastast on ta Rakvere linnavolikogu esimees. 2010. aasta sügisest Reformierakonda kuuluv Torm on ka mitmete maakondlike liikumissarjade ja tervisespordisündmuste, sealhulgas Rakvere Ööjooksu algataja.

Maavanema nimetab viieks aastaks ametisse valitsus siseministri ettepanekul, olles eelnevalt ära kuulanud maakonna omavalitsusliidu üldkoosoleku arvamuse.

Lääne-Viru senise maavanema Einar Vallbaumi ametiaeg lõppes 12. septembril. Praegu täidab maavanema kohuseid maasekretär Tarmo Mikkal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles