End modellikütiks valetanud mees jäi laste ahistamises süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Harju maakohus karistas osaliselt reaalse vangistusega meest, kes süüdistuse järgi valetas end modellikütiks ning meelitas nii alaealisi neide end tema eest lahti riietuma.

Mees hakkas 2013. aasta lõpus veebi suhtlusvõrgustikes rääkima, et otsib fotomodelle ning sai jutule mitme alaealise neiuga. Nii meelitaski ta mullu detsembris ja tänavu jaanuaris kolme alaealist tüdrukut läbi veebikaamera näitama oma alasti keha, sealhulgas suguelundeid, mida tüdrukud ka läbi veebikaamera tegid.

Tüdrukute siivutust suhtlusest said teada nende vanemad, kes pöördusid politseisse. Korrakaitsjad selgitasid, et lastega oli suhelnud Siim, kes sai süüdistuse alla 18-aastaste noorte mõjutamises astuma modelli või näitlejana üles erootilises etteastes ning hoidis videofaili, millel on kujutatud alla 14-aastast last erootilistes situatsioonis.

Esmaspäeval mõistis kohus Siimu süüdi ja määras talle lühimenetluse korras kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Sellest kaks kuud tuleb tal reaalselt trellide taga veeta ning ülejäänud karistusaeg kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Lisakohustuseks tuleb mehel osaleda sotsiaalprogrammides ja tal on keelatud külastada alaealistele mõeldud suhtlusvõrgustikke ega suhelda alla 14-aastaste tüdrukutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles