Riigikohus ei pidanud koolivenna mõrvari süüasja uut vaagimist vajalikuks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keijo Martin 2007. aastal kohtupingis.
Keijo Martin 2007. aastal kohtupingis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigikohus jättis täna rahuldamata advokaadi teistmisavalduse, mille kohaselt tuleks enam kui kaheksa aastat tagasi koolivenna mõrvanud Keijo Martini kriminaalasja uuesti arutada.

Riigikohus leidis, et vandeadvokaat Paul Järve teistmisavaldus tuleb jätta rahuldamata, ütles riigikohtu pressiesindaja Merje Talvik ERRi uudisteportaalile.

Riigikohus võib teistmisavalduse alusel kriminaalasju uuesti läbi vaadata, kui neis on ilmnenud uusi asjaolusid.

2008. aastal mõistis Pänu maakohus koolivenna tapnud 19-aastase Keijo Martini süüdi ning karistas maksimaalse ehk kümneaastase vangistusega. See on antud juhul maksimaalne karistus, sest kehtiva karistusseadustiku kohaselt ei või kuriteo toimepanemise ajal nooremale kui kaheksateistaastasele isikule mõista tähtajalist vangistust üle kümne aasta ega eluaegset vangistust. Karistuse kandmise aega arvatakse Martinil alates 19. juulist 2006, mil ta vahistati kahtlustatavana.

Süüdistuse kohaselt tappis Martin alaealisena 2006. aasta 21. mai õhtul Halinga vallas Pärnu-Jaagupi alevis Tallinn-Pärnu-Ikla maantee lähedal metsas alaealise 1990. aastal sündinud Sveni eriti piinaval ja julmal viisil ning varastas tapetu taskust rahakoti koos sularaha ja garaažživõtmega ning mobiiltelefoni, mille purustas sündmuskohal surnukeha juures. Sveni torke- ja lõikehaavadega surnukeha leiti mõni päev hiljem Tallinna-Pärnu maantee äärest metsast.

Juba 2006. aasta juuni alguses vahistas politsei neli noorukit, teiste hulgas toimetati trellide taha Keijo Martin. Hiljem vabastas politsei kolm noormeest süütõendite puudumisel vahi alt ja kahtlustusest, ühtlasi kompenseeriti neile vahi all viibitud aeg.

Eeluurimise ajal võttis Martin süü omaks, kohtumenetluse käigus ta end süüdi ei tunnistanud. Kaitsja palus Martini õigeks mõista süüstavate tõendite puudumisel.

Mitu korda klassikursust kordama jäetud Keijo Martin oli tapetud noormehe koolivend ja õppis Sveni paralleelklassis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles