Ahistamisskandaal Helsingi Ülikoolis: vallandati tipp-professor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi Ülikooli peahoone.
Helsingi Ülikooli peahoone. Foto: Helsingin Yliopisto

Seksuaalse ahistamise tõttu Helsingi Ülikoolist lahti lastud tipp-professor oli rahvusvaheliselt tuntud teadlane.

Mehe tööleping lõpetati, kuna teda süüdistati seksuaalses ahistamises, kohatu käitumise ja tööülesannete hooletusse jätmises, vahendas Ilta-Sanomat.  

Kohatut käitumist oli korduvalt. Selle sihtmärkidest suur osa olid professori juhitud uurimisrühma kuulunud teadustööd tegevad inimesed.

Helsingi Ülikooli nõukogu esimees Esa Hämäläinen nimetas juhtunut erandlikuks. «Ülikool suhtub sellistesse asjadesse tõsiselt ja meil on selles osas nulltolerants.»

Hämäläinen ei avalikustanud professori nime ega seda, millised teod vallandamiseni viisid. «See on ülikooli personali privaatsuse valdkonda kuuluv asi,» rääkis ta.

Ajalehe andmetel lõppes professori karjäär väidetaval kohatu käitumise tõttu ka Soome Akadeemia rahastatavas uurimisüksuses. Ta palus augusti lõpus luba sealt lahkumiseks,  haridus- ja kommunikatsiooniminister Krista Kiuru kirjutas avaldusele alla eelmisel nädalal.

Professor ise lükkas süüdistused seksuaalses ahistamises, tööülesannete lohakile jätmises ja kohatuses käitumises tagasi. «Olen pidanud seetõttu väga kannatama. Süüdistused on alusetud,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles