Moskva: ELi otsus osa Ukraina-leppe jõustamine edasi lükata on piisav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene majandusminister Aleksei Uljukajev
Vene majandusminister Aleksei Uljukajev Foto: SCANPIX

Venemaa peab Euroopa Liidu Nõukogu otsust lükata 2015. aasta lõpuni edasi Ukrainaga sõlmitud assotsiatsioonileppe vabakaubandust käsitlev osa Moskva murede hajutamiseks piisavaks, ent sooviks Kiievilt sarnase dokumendi vastuvõtmist, ütles Vene majandusminister Aleksei Uljukajev esmaspäeval.

«ELi nõukogu on on sellise dokumendi vastu võtnud. Õiguslikult on see piisav, ent poliitiliselt oleks Venemaa jaoks oluline, kui Ukraina võtaks vastu samalaadse dokumendi. Vähemalt ootame me oma Ukraina kolleegidelt sellist otsust,» ütles Uljukajev vastuseks Interfaxile küsimusele.

Tema sõnul ei ole Moskva hinnangul Ukraina avaldus, et assotsiatsioonileppe rakendamine ELiga algab 1. novembril, vastuolus Venemaa, Euroopa Komisjoni ja Ukraina vahel saavutatud kokkulepetega.

«Kooskõlas Euroopa Komisjoni avaldusega ei jõustu tariife, tehnilisi regulatsioone ja kõiki teisi küsimusi puudutavad sätted, mille üle oleme läbirääkimisi pidanud, enne 2015. aasta 31. detsembrit,» ütles Uljukajev.

Ministri sõnul ei tea Venemaa, kas Ukraina on võrreldavat otsust ette valmistamas.

Ukraina ja Euroopa Liit sõlmisid juuni lõpul assotsiatsioonileppe, ent septembri algul peetud kolmepoolsete läbirääkimiste järel Venemaa ja ELiga teatas Kiiev, et lükkab leppe vabakaubandust puudutavate sätete rakendamise edasi 2015. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles