WWF raport: maal ja meres elavate liikide arv on kahanenud ligi 40 protsendi võrra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WWF:maal ja meres elavate liikide arv on kahanenud ligi 40 protsendi võrra. Fotol ahvid Mehhikos Calakmuli looduskaitsealal
WWF:maal ja meres elavate liikide arv on kahanenud ligi 40 protsendi võrra. Fotol ahvid Mehhikos Calakmuli looduskaitsealal Foto: SCANPIX

Maailma Looduse Fondi (WWF) raportis seisab, et alates 1970. aastatest kuni 2010. aastani on kogu maailmas nii maal kui meres elavate liikide arv vähenenud 39 protsenti.

Magedas vees elavate liikide arvukus on kahanenud enim – 76 protsenti, edastab AFP.

Sama aja jooksul on aga Maal elavate inimeste arv peaaegu kahekordistunud.

«Liikide kahanemise kiirus on olnud seniarvatust suurem. Imetajate, lindude, roomajate, konnade ja kalade arvukus on umbes pool sellest, mis see oli veel 40 aastat tagasi,» seisab raportis.

Eelmisel korral avaldas WWF loomastiku kohta käiva raporti kaks aastat tagasi. Siis märgiti, et ajavahemikul 1970 – 2008 kahanes liikide arvukus 28 protsenti.

Uue raporti suurem protsendimäär on osaliselt sellest, et selle aasta raportis on rohkem andmeid.

Loomade, lindude ja kalade arvukuse kahanemise põhjuseid on mitmeid: neile sobiv keskkond on kahanenud ning neid on liigselt püütud, jahitud ja hävitatud. Oma rolli mängib ka kliimamuutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles