Hongkongi juht nõudis protesti kohest lõpetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad täna Hongkongi tänaval Hongkongi juhi Leung Chun-yingi plakatiga.
Protestijad täna Hongkongi tänaval Hongkongi juhi Leung Chun-yingi plakatiga. Foto: SCANPIX

Hongkongi juht nõudis täna protestiliidritelt meeleavaldajate kohest tagasitõmbamist tänavatelt. Tegemist on Leung Chun-yingi esimese avaliku pöördumisega sellest ajast saadik, mil protestijad sattusid politsei pisargaasirünnaku alla.

«Liikumise Occupy Central algatajad on korduvalt öelnud, et nad lõpetavad selle, kui asi hakkab kontrolli alt väljuma. Nüüd palun ma neil ühiskonnale antud lubadus täita ja protestid koheselt lõpetada,» ütles Leung uudisteagentuuri AFP teatel.

Occupy Central on rohujuuretasandil tekkinud liikumine, mis on kahe viimase päeva tänavaprotestide taga. Lisaks avaldavad meelt mitmed Occupy Centraliga mitte seotud tudengiteühendused, kuid nende kõigi eesmärgiks on endises Briti koloonias seada sisse tõeline demoraatia.

«Leungi nõuet liikumine täita ei kavatse, selle asemel nõudis Occupy taas mehe tagasiastumist. Kui Leung Chun-ying teatab oma tagasiastumisest, siis lõppeb protestimine vähemalt lühikeseks ajaperioodiks ning me otsustame, mis edasi saab,» ütles Occupy üks asutajatest founder Chan Kin-man.

«Tegemist oleks väga olulise signaaliga, sest siis me vähemalt teaks, et valitsus on muutnud oma suhtumist ja tahab seda kriisi lahendada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles