Harkivi jalgpallifännid ajasid laiali Lenini kuju taastamise toetajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul lehvisid Harkivis Lenini kuju postamendil Urkaina lipud.
Täna hommikul lehvisid Harkivis Lenini kuju postamendil Urkaina lipud. Foto: SCANPIX

Ukraina jalgpallifännid ajasid eile Harkivi kesklinnas Vabaduse väljakul laiali meeleavalduse, kuhu olid kogunenud Lenini kuju taastamise toetajad. Kuju tõmmati postamendi otsast maha üleeile.

Interfaxi sündmuspaigal viibinud korrespondendi teatel lähenesid fännid postamendile meeleavaldajate vastasküljest, skandeerides Ukraina ühtsuse toetuseks hüüdlauseid ning tehes maha Novorossija ideed. Kui monumendi jäänusteni oli jäänud 200 meetrit, fännid peatusid ning alustades Ukraina riigihümni laulmist. Kuju taastamise pooldajad hakkasid fännide lähenedes taganema ning enamik neist lahkus lähedalaluva Ševtšenko pargi kaudu.

Jalgpallifännid alustasid seepeale ilutulestikurakettide süütamist ja suitsugranaatide loopimist. Mõned neist ronisid postamendile ja viskasid sinna pandud lilled maha.

Lisaks toimus väiksemaid kokkupõrkeid, kui meeleavaldajad üritasid jalgpallifänne peatada. Üks protestija sai peahaava ning arstiabi vajas ka teine, keda oli rünnanud mitte jalgpallifänni.

Intsidendi ajal miilitsaid väljakul ei viibinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles