Kiiev: meil on piisavalt tõendeid Janukovõtšile süüdistuse esitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine presidendent Viktor Janukovõtš aprillis Rossija-24 vahendusel.
Ukraina endine presidendent Viktor Janukovõtš aprillis Rossija-24 vahendusel. Foto: SCANPIX

Ukraina õiguskaitseorganid on kogunud piisavalt tõendeid endisele presidendile Viktor Janukovõtšile ja teistele pagenduses tippametnikele süüdistuse esitamiseks, teatas eile riigi julgeolekuülem.

«Vajaminev tõestusmaterjal on kogutud. Kahtlustusest teatamise faasi oleme me läbinud. Probleem seisneb nende Ukrainasse tagasi toomises ja kohtu alla andmises,» ütles julgeolekuteenistuse (SBU) direktor Valentõn Nalõvaitšenko telekanali 112 saates.

«Nad tuleb tuua Ukraina kohtusse, kohus teavitab neid kahtlustusest ning nende suhtes rakendatakse kohtueelset piiravat meedet - aresti. Järgneb varade, kinnisvara ja pangakonto arestimine kohtumääruse alusel. Kõik see on dokumenteeritud ja antud üle peaprokuratuurile,» lausus SBU juht.

Ta avaldas lootust, et rahasummad, mille Janukovõtš ja teised endised kõrged ametiisikud varastasid ja välismaale viisid, õnnestub Ukrainasse tagasi tuua.

«Raha on külmutatud ja konfiskeeritud Šveitsis, Austrias, Ühendriikides ja teistes riikides. Maailm tunnustab vaid kohtuotsuseid. Teisisõnu, varastatud, puhtaks pestud ja Ukrainast välja viidud raha tagastatakse õiguslikul teel, Ukraina kohtute otsuste alusel,» lausus Nalõvaitšenko.

«Samuti vajame Ukraina kohtu otsuseid sularaha tagasisaamiseks, mis meie andmetel viidi riigist välja veoautodega. Need otsused tuleks jõustada ka Venemaa territooriumil. Varastati Venemaa antud laenuraha,» lisas ta.

Janukovõtš tagandati veebruari lõpus Maidani valitsusvastaste meeleavalduste kulminatsiooni järel ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles