Jõgeva maavanemana jätkab ilmselt Viktor Svjatõšev

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Svjatõšev
Viktor Svjatõšev Foto: Peeter Langovits / Postimees

Siseminister Hanno Pevkuri ettepaneku kohaselt võiks Jõgeva maavanemana jätkata ka praegu seda ametit pidav Viktor Svjatõšev (Reformierakond).

Kohtumisel Jõgevamaa omavalitsuste liidu esindajatega tõi Pevkur Svjatõševi kasuks rääkiva argumendina välja tema pikaaegse kogemuse avaliku sektori juhi ametikohal, tasakaalukust ja aktiivsust kohaliku elu edendamisel.

Svjatõšev ise rääkis, et pöörab maavanema ametis tähelepanu maakonna maine kujundamisele ja tutvustamisele, et uued ettevõtted tahaksid Jõgevamaale tulla. Oma senise ametiaja õnnestumiseks peab ta Jõgevale uue politsei-ja kohtuhoone rajamist, samuti osalust Jõgevamaa gümnaasiumi rajamises ning Jõgeva haigla renoveerimisele kaasa aitamist.

Svjatõšev on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ökonoomika ja organiseerimise eriala majandusinseneri kvalifikatsiooniga. Ta on töötanud geodeesiainsenerina ja ehitusvaldkonnas. Jõgeva maavalitsuses töötas Svjatõšev abimaavanemana aastatel 1987-1992. Hiljem on ta olnud Jõgeva abilinnapea ja aastatel 2002-2009 Jõgeva linnapea. Jõgeva maavanemaks nimetati Viktor Svjatõšev 2009. aasta 1. septembril.

Maavanema nimetab viieks aastaks ametisse valitsus siseministri ettepanekul, olles eelnevalt ära kuulanud maakonna omavalitsusliidu üldkoosoleku arvamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles