Kapo: Kuldnoka tänava plahvatuse põhjustas brisantlõhkeaine

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just niipalju jäi järele Kuldnoka tänav 6  ühest korterist, kus ööl vastu pühapäeva plahvatus kärgatas. Plahvatusele eelnes peretüli.
Just niipalju jäi järele Kuldnoka tänav 6 ühest korterist, kus ööl vastu pühapäeva plahvatus kärgatas. Plahvatusele eelnes peretüli. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsepolitsei ekspertiis tuvastas, et märtsi lõpus Tallinnas Kuldnoka tänaval asuvas kortermajas mitme inimese surmaga lõppenud plahvatuse tekitas brisantlõhkeaine.


Märtsis Kuldnoka tänaval korterelamus kaks inimest tapnud plahvatuse põhjustas kaitsepolitsei ekspertiisi hinnangul 100-500 grammi brisantlõhkeainet.

«Sündmuskoha, hukkunu, korteri nr 50 magamistoa ja seal olnud objektide plahvatuskahjustusi arvestades oli tegemist lõhkeaineplahvatusega,» märkis Matin Arpo kaitsepolitseist. Plahvatas 100-500 grammi brisantlõhkeainet.

Ta lisas, et sündmuskohalt ei leitud asitõendeid, mille alusel oleks võimalik kindlaks teha, millise algimpulsi tõttu toimus plahvatus.

Plahvatuse epitsenter asus korteri magamistoa vasakpoolses osas radiaatori ees. Plahvatanud lõhkeseadeldise konstruktsiooni, käivitus- ja viitemehhanismi ei olnud Arpo sõnul samuti võimalik ekspertiisiga kindlaks teha.

Brisantlõhkeaine on lõhkeaine, mille detonatsioonikiirus on üle 2000 meetri sekundis ja mis plahvatusel purustab keskkonda ja paiskab selle laiali.

Tallinnas Kuldnoka 6 paneelelamu kahetoalises korteris kärgatas plahvatus ööl vastu 28. märtsi, kui politseipatrull oli saabunud lärmakat peretüli lahendama, ent korteri ust ei avatud.

Plahvatuses said surma korteriperemees Sergei Iskakov (39) ja peaaegu aastane laps. Vigastada sai kaheksa inimest, nende hulgas ka plahvatuse lööklaine järel kahe korteriukse vahele jäänud politseiametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles