Politsei tabas prügi metsa viijad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olmeprügi. Pilt on illustratiivne.
Olmeprügi. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Ida prefektuuri patrullpolitseinik tabas nädalavahetusel sõiduki, milles viibinud mehed viisid Kohtla valda Peeri küla metsa prügi. Algul põgeneda püüdnud mehed tunnistasid oma süüd ja koristasid oma prahi ära.

27. septembril kella 16.30 paiku märkas Jõhvi mootorrattapatrull Kohtla-Järve linnas sõidukit haagisega, milles olid vanad aknaraamid ja klaas. Patrullpolitseinikul tekkis kahtlus, et kuna prügilad enam ei töötanud, siis viiakse prügi metsa.

«Otsustasin kontrollida, kas mehed viivad prügi kuhugi hoiule või hoopiski plaanivad selle metsa viia. Veerand tundi hiljem selguski, et auto sõitis metsa, kus kaks meest hakkasid aknaraame ja klaasi metsa viskama,» rääkis Jõhvi patrullpolitseinik Pavel Reškin.

Patrullpolitseinik selgitas, et sel hetkel kui ta sõidukile lähenes, põgenesid mehed autosse ja hakkasid sõitma. «Mehed üritasid põgeneda, kuid tiheda metsa tõttu neil see võimalus puudus. Sõiduki roolis oli 24-aastane mees, tema kõrval istus 26-aastane mees. Nad tunnistasid oma süüd, sõitsid tagasi ning koristasid prügi ära,» lisas Reškin.

«Ehitusprügi ja igasuguse klaasi viimine metsa on väga vastutustundetu tegu. Peale selle, et selline tegevus reostab loodust ja jätab kohast räpase mulje, võivad metsas liikuvad inimesed ja loomad ennast tõsiselt vigastada. Prügi peaks ikkagi viima selleks ettenähtud kohta,» sõnas patrullpolitseinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles