Argentina riigipea: mind tahetakse kukutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristina Kirchner.
Cristina Kirchner. Foto: SCANPIX

Argentina äriringkonnad püüavad mind Ühendriikide abiga võimult kukutada, ütles Argentina president Cristina Kirchner.

«Kui minuga peaks midagi juhtuma, ärge vaadake Lähis-Itta, vaid põhja suunas,» ütles Kirchner Ühendriikidele viidates, lisades, et teda on hoiatatud vandenõude eest.

Kirchneri valitsus on suurendanud kontrolli turu üle ja teda süüdistatakse inflatsiooni järsus tõusus maailma toidukorviks peetavas Ladina-Ameerika riigis, mille tähtsad ekspordiartkilid on soja, nisu ja liha. Seejuures viitas riigipea, et tema võimult kukutamist soovivad ringkonnad, kes sooviksid rahvusvaluuta devalveerimist.

Argentina esimese demokraatlikult valitud naispresidendi ja populistliku peronistliku liikumise käilakuju toetus on pärast teise ametiaja algust 2011. aastal langenud eelkõige majandusraskuste tõttu. 2015. aastal toimuvatel valimistel Kirchner kolmandaks ametiajaks kandideerida ei saa. Vaatamata raskustele on presidendi Võidurinne endiselt Argentina juhtiv poliitiline jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles