TEDx Narva: Ida-Virumaal toimub esimene inspiratsioonikonverents

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene inspiratsioonikonverents toob Narva uusi ideid. Foto on illustreeriv.
Esimene inspiratsioonikonverents toob Narva uusi ideid. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Rodriguez / Scanpix

Inspiratsioonikonverents, mida peamiselt levitatakse sotsiaalmeedia kaudu ja mida on korraldatud üle kümne tuhande korra üle terve maailma, toimub järgmisel nädalal ka Narvas.

«Korraldame seda selleks, et ida-virumaalased saaksid ka kuulata erinevaid ideid, mis teistele edu või värsket õhku ellu on toonud,» ütles konverentsi üks korraldajatest, Jana Pavlenkova.

Peateemadeks on linnaruum, ettevõtlus ja idufirmad ning loomemajandus. Kokku mahub kohapeale kuulama vaid 200 inimest - praeguseks on registreerunud 50 - aga TEDx Narva otseülekannet saab vaadata nende veebilehel.

TEDx Narval järgmisel laupäeval osalevad arhitekt ja linnaplaneerija Marten Kaevats. Hirmust läbikukkumise ees räägib Kaire Jakobson, disainer Reet Aus aga sellest, kuidas moetööstus keskkonnasõbralikum saaks olla. Linnalaborant Maria Derlõš räägib linna kujundamisest.

Jelena Parfjonova kõneleb teemal armastus versus raha. SKY raadio ajakirjanik Natalja Minajeva proovib vastata küsimusele, kas soovid ja teod on alati vastavuses pakutavate võimalustega. Teenusedisainer Kaarel Mikkin lojaalse fänni kasvatamisest.

TED konverentsi korraldatakse igal aastal Ameerika Ühendriikides. Sellel kõnelevad erinevad ühiskonnategelased. TEDx on sellest välja kasvanud konverentside sari, mida korraldavad kohalikud ise ning laevad siis selle veebi üles.

TEDx konverentse on korraldatud vähemalt 167 riigis ning vaadatud keskkonnas youtube üle miljardi korra. Eestis on TEDx konverentse korraldanud need inimesed (klik).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles