2014. aastast on kujunemas must aasta liikluses

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto. Tartus Ihaste tee ja Ihaste põiktänava ristmikul juhtunud liiklusõnnetus, milles osalesid jalgrattur ning väikeveok.
Illustratiivne foto. Tartus Ihaste tee ja Ihaste põiktänava ristmikul juhtunud liiklusõnnetus, milles osalesid jalgrattur ning väikeveok. Foto: Kristjan Teedema/mobiilifoto

Ehkki hetke statistika põhjal võib järeldada, et 2014. aasta kujuneb võrreldes mullusega mustemaks aastaks liikluses, siis tänavu septembris oli küll veidi rohkem õnnetusi, ent mullu septembris hukkus ja sai vigastada liiklusõnnetuses inimesi rohkem.

Tänavu septembris oli inimohvritega liiklusõnnetusi kokku 133, mullu oli sama perioodi jooksul õnnetusi 125. Samas oli mullu septembris rohkem nii vigastatuid kui ka hukkunuid. Vigastada sai tänavu septembri jooksul 153 inimest, mullu 154 inimest. Hukkus liiklusõnnetustes septembris kuus inimest, mullu septembris seitse.

Seejuures põhjustasid mullu septembris rohkem õnnetusi joobes juhid. Eelmise aasta septembris põhjustasid joobes juhid 20 õnnetust, milles sai vigastada 25 inimest ja hukkus neli. Tänavu põhjustasid joobes juhid 16 õnnetust, milles sai vigastada 18 inimest ja hukkus üks.

Kokku on tänavu juhtunud 1086 õnnetust, milles on viga saanud 1324 inimest ja hukkunud 56 inimest. Mullu juhtus üheksa kuu jooksul 1011 õnnetust, milles sai viga 1272 inimest ja hukkus 48.

Samas põhjustasid mullu joobes juhid rohkem õnnetusi (122) kui tänavu üheksa kuu jooksul (107). Joobes juhtide tõttu on viga saanud tänavu 149 inimest ja surma 12. Mullu olid need arvud vastavalt 172 ja 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles