Putin eitas interneti piiramist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev Doni-äärses Rostovis asuvas piirivalvekoolis.
Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev Doni-äärses Rostovis asuvas piirivalvekoolis. Foto: SCANPIX

Venemaa ei kavatse piirata ligipääsu internetile, kinnitas Venemaa president Vladimir Putin täna julgeolekunõukogus.

«Meil pole plaanis piirata ligipääsu internetile, kehtestada selle üle täielik kontroll,» ütles Putin.

Samas märkis president, et Venemaa peab astuma samme kaitsmaks oma küberruumi. «See on vajalik tõstmaks Venemaa sidesüsteemide ja infoallikate julgeolekut,» märkis Putin

Vaatamata lubadustele interneti üle kontrolli mitte kehtestada, on Venemaa astunud rea samme, mis kinnitavad vastupidist. Näiteks kevadel näiteks täiendati terrorivastaseid seadusi mitme klausliga interneti kohta ja nüüd peavad kõik vene keeles kirjutavad blogijad, kel lugejaskond üle 3000 päevas, end Vene võimude juures registreeruma.

Ka peavad kõik sotsiaalvõrgud, netimeedia, muidu saidid hoidma füüsiliselt serverites Venemaa territooriumil viimase poole aasta infot ühenduste, transaktsioonide ja neid teostanud kasutajate isikute kohta. Rikkujaid ähvardab blokeerimine ja trahv. Näiteks on blokeeritud opositsionäär Aleksei Navalnõi ajaveeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles