Lekkinud dokument – Juncker hindab Ansipit kõrgelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ja Andrus Ansip.
Jean-Claude Juncker ja Andrus Ansip. Foto: SCANPIX

Väljaande Financial Times kätte sattunud dokumendis, millel on Euroopa Komisjoni tulevase presidendi Jean-Claude Junckeri allkiri, kuulub Andrus Ansip mõjukamate volinike sekka.

Dokumendis, mis kannab pealkirja «Euroopa Komisjoni presidendi otsus Komisjoni liikmete vastutuse korraldamise kohta», on Junckeri komisjoni asepresidendi kandidaadid järjestatud pingeritta selle järgi, kes asendab Junckerit, kui ta ei saa oma tööülesandeid täita.

Kõige esimene on nimekirjas hollandlane Frans Timmermans, keda peetakse tulevases kabinetis Junckeri paremaks käeks. Timmermansile järgnevad nimekirjas bulgaarlanna Kristalina Georgieva, kolmandana Ansip, kellele järgnevad sloveenlanna Alenka Bratušek, lätlane Valdis Dombrovskis ja viimasena soomlane Jyrki Katainen.

Välisasjade puhul on järjekord mõnevõrra erinev, sest Junckerit asendab esmalt välispoliitika kõrge esindaja kandidaadiks nimetatud itaallane Federica Mogherini, kes asuks uues komisjonis samuti täitma asepresidendi kohta. Talle järgnevad Timmermans, Georgieva, Ansip, Bratušek, Dombrovskis ja Katainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles