Turvaprobleemid: Obama sõitis liftis koos potentsiaalselt ohtliku relvastatud mehega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama sõitis ühes liftis relvastatud isikuga, kes on varem kallaletungis süüdi mõistetud, selgus eile.

Salateenistus kinnitas, et midagi sellist tõepoolest juhtus, ent ei jaganud rohkem kommentaare, edastab BBC.

Juhtum leidis aset 16. septembril, mil Obama külastas Atlantas Haiguste kontrolli ja ennetamise keskust. Intsident sai avalikuks aga alles eile, kõigest mõni tund pärast seda, kui USA salateenistuse juht Julia Pierson pidi Kongressi ees aru andma, kuidas õnnestus ühel kõrvalisel isikul pääseda Valgesse Majja.

USA president ei tohiks ühes ruumis viibida relvastatud isikutega, kes ei ole salateenistuse töötajad.

Mees kuulati pärast Obamaga liftis sõitmist üle, sest ta filmis presidenti. Mees töötas sama maja turvateenistuses, ent vallandati kohe pärast filmimise avalikuks tulekut, misjärel ülemus palus tal relva ära anda. Vastasel juhul võinuks see jääda salateenistusel sootuks avastamata.

Mees on varem kolm korda kallaletungis süüdi mõistetud.

Teine tõsistele turvaaukudele juhtum, mis samuti sel nädalal avalikkuse ette jõudis, leidis aset 19. septembril. 42-aastane Omar Gonzalez ronis üle Valge Maja aia, leidis avatud ukse ning jõudis enne tabamist ka majas ringi uidata.

Üks USA Kongressi liige Michael McCaul tegi juhtumite valguses ettepaneku salateenistuse tegevus põhjalikult üle vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles