Separatistid piiravad vaherahust hoolimata Donetski lennujaama

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski separatistid
Donetski separatistid Foto: SCANPIX

Separatistid ründasid kolmapäeval vaherahust hoolimata Donetski lennujaama, mis on valitsusvägede käes ning Venemaa poolt toetatud mässulised loodavad selle lähipäevadel hõivata.

Separatistid on mitu kuud üritanud hõivata Donetski lennujaama, mida valitsusväed venemeelsete mässuliste positsioonide pommitamiseks kasutavad. Kolmapäeval toimunud kokkupõrgetes hukkus vähemalt üheksa inimest, vahendas uudisteagentuur AP.

Ukraina riikliku julgeolekunõukogu pressiesindaja Andri Lõsenko sõnul on lennujaam endiselt valitsusvägede käes.

Separatistide liider Aleksander Zahartšenko väitis aga, et suurem osa lennujaamast on mässuliste poolt hõivatud. «Kahe, kõige rohkem kolme päevaga on lennujaam meie kontrolli all,» lausus ta.

Lennujaama lähedale on lahingute tõttu võimatu pääseda, kuid AP ajakirjaniku sõnul nägi ta, et valitsusvägede positsioonidelt pommitati lennuvälja. See võib viidata sellele, et Kiievi väed on kaotanud kontrolli lennujaama üle.

Ida-Ukraina konflikti osapooled leppisid 5. septembril kokku relvarahus. Ukraina kontaktgrupi läbirääkimistel osalejad allkirjastasid 20. septembri varahommikul Minskis relvarahu jõustamise memorandumi, mis nõuab Ida-Ukraina konflikti mõlemalt poolelt kõigi relvade kasutamisest loobumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles