Eesti loob piirivalve eriüksuse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur.
Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Siseminister Hanno Pevkur teatas ETV saates «Foorum», et riik kavatseb luua piirivalve eriüksuse, mille kaks staapi idapiiril hakkavad paiknema Narvas ja Piusa kordonis ning suure tõenäosusega tuleb üks staap ka Tallinna.

«Täna on olemas selge teadmine, et lisaks piirivalve tavatööle me loome piirivalve eriüksuse. Politseis on see olemas ja nüüd loome selle ka piirivalves,» rääkis Pevkur, lisades, et eriüksuslased saavad tegema ohuhinnangute põhiselt väga spetsiaalset tööd, vahendas ERR Uudised.

Üksused luuakse alates 2015. aastast ja selles on Pevkuri sõnul politsei- ja piirivalveametiga juba kokku lepitud. «Oma põhiasukohtadena hakkab üksus olema Piusa kordonis, mis saab järgmisel aastal täiesti uuena välja ehitatud, ja Narvas ehk siis kahes kõige kriitilisemas kohas,» rääkis Pevkur.

«Nad hakkavad reageerima piiriintsidentidele ja hakkavad vastavalt ohuhinnangutele tegema erioperatsioone,» rääkis minister, kes lubas, et eriüksuse liikmed saavad maksimaalselt hea relvastuse ja varustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles