Aboltina: Ühtsus loodab saada seimis 25-30 kohta

TVNET/LETA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Ühtsus liider Solvita Aboltina (keskel).
Erakonna Ühtsus liider Solvita Aboltina (keskel). Foto: SCANPIX

Läti Ühtsus loodab saada uues parlamendis 25-30 mandaati, rääkis LETAle antud intervjuus seimi spiiker Solvita Aboltina.

Ta leiab, et eelseisvad valimised eristuvad eelkõige «musta PRga». Valijatel tuleb teha valik Euroopas kehtivatele väärtustele orienteeritud paremtsentristliku koalitsiooni ja «nende vahel, kes leiavad, et Lätile pole midagi paremat kui Putin».

Aboltina kinnitusel on Ühtsus valmis pakkuma välja kandidaate igasuguses valdkonnas. Näiteks justiitsministeeriumi ei juhi erakonna liige, kuid tegelikult on Ühtsusel vähemalt viis kandidaati, keda tulevaseks ministriks esitada -  Ilma Čepāne, Inese Lībiņa-Egnere, Karīna Korna, Andrei Judin ja Aleksei Loskutov.

Läti üldvalimised leiavad aset 4. oktoobril.

Aboltina väljendas veendumust, et Ühtsus suudab esitada kandidaadi ka tervishoiuministri kohale, kuigi pärast eelmise ministri Ingrīda Circene lahkumist uut inimest ei leitud.

Ta lisas, et ELi senine energeetikavolinik Andris Piebalgs kohe pärast valimisi valitsuse moodustamisel ei osale, kuna peab end enne Läti poliitikasse sisse elama. Tal on suured kogemused, mistõttu võib Piebalgs tulevikus pürgida ükskõik millise ministri ametikohale, lisas Aboltina.

Eelhääletus toimub 1.-3. oktoobrini ja selleks on avatud 61 valimisjaoskonda 39 omavalitsuses. See on mõeldud inimestele, kes valimiste õigel päeval viibivad välismaal või oma töö spetsiifika tõttu ei saa valimisjaoskonda minna, vahendas TVNET.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles