Plahvatus Bulgaaria tehases nõudis üle kümne elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria politseinikud
Bulgaaria politseinikud Foto: SCANPIX

Loode-Bulgaarias Gorni Lomis asuvas lõhkeainetetehases juhtunud plahvatus nõudis ligi 15 elu, rususid ei tohi enne tänast õhtut uurima hakata.

Plahvatus juhtus eile kell 17.05 kohaliku aja järgi, eksperdid võivad tehast lähemalt uurima hakata vähemalt 24 tundi pärast õnnetust, vahendas AP.  

Päästetööde juht Nikolai Nikolajev selgitas, et kuni pole võimalik ala läbi otsida, ei saa ohvrite täpset arvu avaldada.  

Viimase info järgi on teada, et plahvatuses sai viga kolm naist, edastas Bulgaaria rahvustelevisioon. Kaks neist viidi Montana ja üks Vidini haiglasse. Nende seisund pole eluohtlik.   

Gorni Lomi asub pealinnast Sofiast 120 kilomeetri kaugusel. Politseinike kinnitusel oli väiksemaid plahvatusi kuulda mitme tunni vältel pärast õnnetust.  

Siseministri kt Jordan Bakalov rääkis eile õhtul ajakirjanikele, et tehas töötas kahes vahetuses ja ohvrite arvu kohta pole mingit teavet.   

Tehas kuulub erafirmale. Seal on juhtunud varem kaks õnnetust.  

Bulgaaria meedia andmetel võib õnnetuse ajal tehases tööd teha 16 inimest. Ametlikult pole seda numbrit seni kinnitatud, vahendas Novinite.com.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles