Ilves andis kahele narkokurjategijale armu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves andis oma otsusega armu kahele narkokuriteos süüdi mõistetud kurjategijale, samas jättis riigipea rahuldamata 11 süüdimõistetu armuandmispalved.

Ilves andis eile allkirjastatud otsusega armu kahele naisele ning vabastas nad vanglakaristuse kandmisest. Mõlemad peavad siiski alluma kohtu määratud karistusaja lõpuni kriminaalhooldaja kontrollile.

Presidendi pressiesindaja Toomas Sildam ütles Postimehele, et Ilves andis kahele süüdimõistetule armu seetõttu, et nad saaksid hoolitseda oma lähisugulaste eest.

«Tegemist on inimestega, kes vajavad oma vanuse või tervisliku seisundi tõttu hoolitsust ja ei saa muidu hakkama. Riigipea andis süüdimõistetutele armu, et nad saaksid nende inimeste eest hoolt kanda,» selgitas Sildam.

Tartu maakohus mõistis esimese neist 12. märtsil 2012 süüdi narkootilise aine suures koguses käitlemises ning karistas teda kolmeaastase vangistusega. Kohus liitis naise karistusele varasema kohtuotsusega mõistetud ärakandmata karistusega ning kokku pidi ta kohtu otsusega veetma trellide taga viis aastat, 11 kuud ja 27 päeva. Süüdistuse järgi äritses naine 2011. aastal Tallinnas ja Tartus korduvalt amfetamiiniga.

Viru maakohus mõistis teise naise 9. juulil 2009 kokkuleppemenetluses süüdi narkootilise aine suures koguses käitlemises ning karistas teda kolmeaastase vangistusega. Kohus liitis karistusele varasema kohtuotsusega mõistetud ärakandmata karistusega ning kokku peab naine kohtu otsusega veetma trellide taga seitse aastat ja kuus kuud. Süüdistuse järgi äritses ta 2008. aastal Ida-Virumaal korduvalt suures koguses narkootilise ainega. Naine on 80 protsendi ulatuses töövõimetuspensionär.

Samas jättis president Ilves rahuldamata kuritegudes süüdi mõistetud teiste vabadusse soovijate armuandmispalved.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles