Pevkur piirivalve eriüksuse suurust ei avalda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur Eesti kagupiiri külastades.
Siseminister Hanno Pevkur Eesti kagupiiri külastades. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Piirivalvesse eriüksuse loomine on juba alanud, selle suurust ei pea siseminister Hanno Pevkur õigeks avaldada.

Pevkur täpsustas, et tegu on ühe kiirreageerimisüksusega, mis vastavalt ohuolukorrale ja intsidentide tekkimisele baseerub kas Narvas või Piusa kordonis. «Suure tõenäosusega kolmandaks asupaigaks saab olema Tallinn, suure tõenäosusega tekib ka merevõimekus,» lisas ta.

«Nende ülesanded on: a) reageerida piiriintsidentidele, b) teha koostööd politsei kriminaalluure poolega ehk konkreetselt kuritegevuse juhtumite avastamise ja mahavõtmisega, c) ohuhinnangutele vastavad ennetavad või täpsustavad operatsioonid,» loetles siseminister.

Eriüksus alustab tegevust järgmise aasta alguses.

Eriüksuse suurust ta välja ei öelnud: «On hea traditsioon, et eriüksuste suuruseid väga ei eksponeerita. Ta saab olema piisavalt suur, et täita neid kohustusi, mis talle pannakse,» kinnitas Pevkur.

Samuti lubas ta leida raha, et tagada neile kogu vajalik relvastus ja väljaõpe. «Hulk mehi on juba välja valitud, edasi läheb töö selleks, et aasta algusest oleks mehed olemas, et üksus saaks tööd alustada. Meil piirivalve ja intsidentidele reageerimise võimekus oluliselt suureneb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles