Balti riigid said Saksa ajakirjaväljaandjate preemia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Läti riigipea Andris Bērziņš ja Leedu liider Dalia Grybauskaitė.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Läti riigipea Andris Bērziņš ja Leedu liider Dalia Grybauskaitė. Foto: SCANPIX

Saksa Ajakirjaväljaandjate Liit otsustas määrata kolmele Balti riigile Kuldse Victoria preemia euroopameelsete ideede edendamise ja elluviimise eest, teatas Leedu presidendikantselei neljapäeval.

Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Läti riigipea Andris Bērziņš ja Leedu liider Dalia Grybauskaitė võtavad preemia vastu 6. novembril Berliinis aset leidval tseremoonial.

Balti riike tunnustatakse ka saavutuste eest taasiseseisvumisel ja Euroopa perekonda sulandumisel, ütles Leedu presidendikantselei.

Saksa Ajakirjakirjastajate Liit märgib, et Balti riigid on edukalt toime tulnud majanduskriisidega, toetavad eurointegratsiooni ning on muutunud edu eeskujuks kõikidele Euroopa rahvastele.

Rohkem kui 400 väljaandjat ühendav Saksa Ajakirjaväljaandjate Liit annab Kuldse Victoria preemia igal aastal neljas kategoorias - eurointegratsiooni edendamise, euroopameelsete ideede edendamise, äriliste saavutuste ja elutöö eest.

Preemia varasemate laureaatide seas on ametistlahkuv Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso, Iiri peaminister Enda Kenny, Poola ekspeaminister Donald Tusk ja Euroopa lennukitootja Airbus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles