George W. Bush noorema venna kohta: ta oleks suurepärane president

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George W. Bush
George W. Bush Foto: SCANPIX

USA ekspresident George Walker Bush paljastas, et tema arvates sobiks ta noorem vend Jeb Bush väga hästi USA presidendiks.

USA meedia on spekuleerinud, kas 61-aastane Jeb Bush kandideerib 2016. aasta presidendivalimistel, edastab Fox News.

Valges Majas kaks ametiaega, 2000 – 2008 olnud George W. Bushi sõnul on ta venda ärgitanud oma kandidatuuri üles seadma.

George W. Bush sõnas hiljutises intervjuus, et tema arvates tasub ta nooremal vennal pingutada saamaks vabariiklaste presidendikandidaadiks.

«Minu arvates peaks ta kandideerima ning tal on üsna suured šansid saada nii kandidaadiks kui  presidendiks. Ta oleks suurepärane president. Temas on olemas arusaam, milline üks õige president olema peab,» selgitas ekspresident.

George W. Bushi kinnitusel on ta oma noorema vennaga presidendivalimiste teemal rääkinud, kuid vend ei ole veel langetanud otsust, kas tasub selles suunas minna või mitte.

Kui Jeb Bush saaks USA presidendiks, siis oleks ta Bushide dünastia kolmas liige selles ametis. Jeb ja George W. Bushi isa George H.W. Bush oli USA president 1988 – 1992.

1999 – 2007 Florida kuberneriks olnud Jeb Bush on USAs üks populaarsemaid vabariiklasest poliitikuid.

USA politoloogid on hakanud spekuleerima, kas 2016. aasta valmistel on vastamisi Bush ja Clinton.

Sarnaselt Jeb Bushiga ei ole USA endine välisminister Hillaey Clinton veel langetanud otsust, kas ta plaanib saada demokraatide presidendikandidaadiks. Hillary Clinton on USA ekspresidendi Bill Clintoni abikaasa.

Hiljutine küsitlus näitas, et kui valimised toimuksid praegu, siis oleks võitja Clinton. Ta saaks 46 protsenti häältest ning Bush 44 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles