Eesmaa: nüüd on keskerakondlaste kord aru pidada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa ootab erakonnas arutelu, keda riigikogu valimistel esinumbrina eelistada, sest tema hinnangul on parteis koos aseesimees Kadri Simsoniga vähemalt neli inimest, kes võiksid saada peaministrikandidaadiks.

Eesmaa märkis Postimehele saadetud kirjalikus kommentaaris, et isegi Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pole praegu veel erakonna ametlik peaministrikandidaat. Tema sõnul kinnitatakse partei valimisnimekirjad ja -programm jaanuaris toimuval valimiskonverentsil.

«Arvan, et Keskerakonnas on vähemasti neli inimest, keda suurema pingutuseta näeks peaministri tööd edukalt tegemas. Kahtlusteta kuulub nende hulka ka Kadri Simson,» ütles Eesmaa.

Tema sõnul on Simson ka ise oma kandideerimissoovi avalikult kinnitanud ja nüüd on erakonnakaaslaste kord aru pidada, keda valitsusjuhi kandidaadina eelistada. «Erakonna aseesimehena ei taha ma oma kindlalt resoluutse, juba täna välja öeldud arvamusega alanud mõttevahetust suunata ega takistada. Tähtis on valimistele vastu minna võimalikult ühtse erakonnana,» märkis ta.

Erakonna aseesimehena ei taha ma oma kindlalt resoluutse juba täna välja öeldud arvamusega alanud mõttevahetust suunata ega takistada.

Eesmaa lisas, et hindab arvamuste paljusust ning on olnud kurb, kui olulistel teemadel pole Keskerakonnas mõttevahetust tekkinud. «Neidki juhuseid on ju olnud. Olen mõnigi kord erakonna juhatuses ja volikogu istungeil avalikult hääletanud vastu enamuse tahtele, kuid arvestanud valimistulemusega. Arvan, et nii peabki käituma demokraatliku erakonna liige,» lausus ta.

Keskerakonna juhatusse kuuluv riigikogu aseesimees Jüri Ratas tegi eile õhtul ettepaneku nimetada erakonna peaministrikandidaadiks Simson, kes on üle viie aasta juhtinud partei riigikogu fraktsiooni. «Kadri tooks peaministrina Eesti poliitikasse värskust, uut energiat ja inimlikku lähenemist. Eesti Vabariigil on läbi ajaloo olnud ainult meessoost peaministrid – on õige aeg usaldada riigijuhtimine targa, intelligentse ja ennast poliitikas tõestanud naise kätte,» lausus ta.

Ratas märkis, et Savisaar teeb tõsist tööd Tallinna linna juhtimisel ning eelmisel aastal sai ta valijatelt selge mandaadi, et linnapeana jätkata. «Tean omast kogemusest, kui palju aega ja energiat võtab Eesti pealinna juhtimine,» ütles ta.

Ratase ettepanekule on toetust avaldanud riigikogu fraktsiooni aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles