Simson: peaministrikandidaadiks saamine eeldab Savisaare toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu keskfraktsiooni juhi Kadri Simsoni sõnul ei tulnud talle ootamatult erakonna juhatuse liikme Jüri Ratase ettepanek olla järgmistel parlamendivalimistel Keskerakonna peaministrikandidaat ning ta on valmis seda vastutust kandma, peaministrikandidaadiks saamine eeldab tema sõnul aga partei esimehe Edgar Savisaare toetust.

«See mõte ei olnud mulle võõras, see ei tulnud mulle ootamatult, olen selle peale pikalt mõelnud, kas ma saaksin senisest veelgi enam panustada, et Eesti areng oleks tasakaalukam ja lootust sisaldavam,» ütles Simson BNSile. Ta kinnitas, et kui talle see võimalus antakse, siis on ta kindlasti valmis seda vastutust kandma. «Arvan, et see annaks ka lootust meie toetajatele ja erakonna liikmetele.»

Simson toonitas, et tema peaministrikandidaadiks olemine sõltub erakonna juhatuse otsusest. «See loomulikult saab toimuda ainult nii, et selleks on olemas ka erakonna esimehe Edgar Savisaare heakskiit ja toetus, selleks ei piisa vaid minu valmisolekust,» lausus Simson.

BNSi küsimusele, kas ta sai enda riigikogu pinginaabri Ratase ettepanekust teada alles sotsiaalmeedia postitust lugedes, vastas Simson, et Ratase avaldusele ei eelnenud mingit kooskõlastusi erakonna teiste poliitikutega.

«Erakonnas räägitakse erinevaid asju ja kindlasti oleme me erinevate erakonnakaaslastega rääkinud ka seda, et Eesti, sarnaselt oma naabritega, võiks saada esimese naispeaministri. Seda mõtet on räägitud erakonnas juba pikemalt ja ma ise arvan ka, et Eesti ongi selleks küps,» rääkis Simson.

Vastates küsimusele, kas Savisaar sai Ratase ettepanekust teada sotsiaalmeediast, ütles Simson, et ta pole viimase 24 tunni jooksul Savisaarega rääkinud. Samasisulisele täpsustavale küsimusele vastas Simson: «Olen loomulikult Savisaarega rääkinud, aga enne viimast 24 tundi polnud asi sellisena laual.»

Neljapäeva õhtul tegi Ratas sotsiaalmeedias ettepaneku seada Simson valimistel erakonna peaministrikandidaadiks ning seda toetasid reede hommikul keskfraktsiooni aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb, kes teatasid, et Simson on tõestanud end võimeka juhi ja tugeva meeskonnamängijana.

Ka Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ei esita erakonna esimeest Urmas Reinsalu peaministrikandidaadiks, vaid eelistab sellel kohal näha endist majandusministrit Juhan Partsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles