Ratas: minu soov on viia Keskerakond opositsioonist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Keskerakonna juhatusse kuuluv riigikogu aseesimees Jüri Ratas ütles, et tema ettepanek seada riigikogu valimistel partei peaministrikandidaadiks Kadri Simson on siiras ja tõsine katse viia Keskerakond opositsioonist välja.

Ratas ütles Postimehele, et Simsoni seadmisega erakonna peaministrikandidaadiks kasvaks tõenäosus, et viimased aastad opositsiooni kuulunud erakond suudab pärast järgmisi riigikogu valimisi moodustada valitsuskoalitsiooni.

Ratase sõnul pole praegu veerandil valijatest, kes Keskerakonna poolt hääletavad, otsest võimalust Eesti poliitikas midagi muuta. «Näen, et Kadri tulekuga, kui Keskerakonna juhatus nii arvaks, see muutuks ja need 25 protsenti ühiskonnast saaksid reaalselt kaasarääkimise võimaluse,» lausus ta.

Ratas toonitas, et tema ettepanek ei ole kuidagi seotud erakonna esimehe ega Tallinna linnapea kohaga, kus töötab Edgar Savisaar. «Usun, et arvestades tema koormust Tallinna linna juhtimisel, arvestades tema poliitilist tarkust, arvestades teda kui erakonna esimeest, ka tema näeb, et see on hea mõte,» lisas ta.

Ratase eile tehtud ettepanekule on toetust avaldanud ka riigikogu fraktsiooni aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb.

Riigikogu valimised toimuvad Eestis 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles