Venemaa keelas riiki sisenemise Läti luurejuhil, parlamendisaadikul ja teatridirektoril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti piirivalve patrullkopter Läti-Vene piiril.
Läti piirivalve patrullkopter Läti-Vene piiril. Foto: SCANPIX

Venemaa kandis soovimatute isikute nimekirja Läti Põhiseaduskaitsebüroo (SAB) juhi Jānis Maizītise, parlamendiliikme Andrejs Judinsi ja Riia Uue Teatri direktori Alvis Hermanise.

Musta nimekirja kandmisega kaasneb Venemaale sisenemise keeld.

Maizītise sõnul ei takista tema musta nimekirja kandmine ametikohustuste täitmist.

SAB on Läti luure- ja vastuluureorganisatsioon.

Läti välisministeeriumi pressiesindaja Kārlis Eihenbaums kinnitas Läti kodanike kandmist Venemaa musta nimekirja, kuid ei kinnitanud ega lükanud ümber, et need isikud on Maizītis, Judins ja Hermanis.

Eihenbaumsi sõnul kahetseb Riia Venemaa otsust, sest puuduvad loogilised põhjused, miks need konkreetsed isikud ei tohiks Venemaa territooriumile siseneda.

Ta lisas, et Läti välisministeeriumi hinnangul on tegemist iga riigi suveräänse otsusega.

Pressiesindaja sõnul tegutses Venemaa oma arusaama järgi vastusanktsioonidest. "Me ei pea sellist lähenemist mõistlikuks ega konstruktiivseks," lisas ta.

Musta nimekirja kantud isikuid on juba teavitatud.

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs teatas tänavu juulis otsusest kanda isikute nimekirja, kellel on keelatud Lätti siseneda Vene popmuusikud Oleg Gazmanov, Jossif Kobzon ja Alla Perfilova.

Läti välisministeeriumi sõnul aitasid need kolm isikut oma tegude ja sõnadega kaasa Ukraina territoriaalse terviklikkuse ja suveräänsuse õõnestamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles