Hispaania vaidlustab Kataloonia referendumikomisjoni loomise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvuse eest seisva rühmituse liige protestis eile Barcelonas sümboolselt puuri pandud valimiskastiga.
Kataloonia iseseisvuse eest seisva rühmituse liige protestis eile Barcelonas sümboolselt puuri pandud valimiskastiga. Foto: SCANPIX

Hispaania valitsus tõotas täna vaidlustada kohtus Katalaania otsuse moodustada iseseisvusreferendumi järelevalveorgan.

Valitsuse juristid esitavad konstitutsioonikohtule taotluse Kataloonia juhtide samm peatada, ütles asepeaminister Soraya Sáenz de Santamaría ajakirjanikele.

Kataloonia valitsus avaldas täna dekreedi 9. novembriks kavandatud iseseisvusreferendumi järelevalveorgani moodustamise kohta, ehkki konstitutsioonikohus oli käskinud hääletus peatada.

Kataloonia juhid tõotasid jääda Hispaania konstitutsioonikohtu otsusest hoolimata kindlaks iseseisvusreferendumi läbiviimise plaanile.

«Me otsustasime referendumidekreedile kindlaks jääda, ei kodanikud saaksid kasutada oma õigust 9. novembril hääletada,» ütles Kataloonia autonoomse piirkonna valitsuse pressiesindaja Francesc Homs Barcelonas ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles