Hongkongi meeleavaldajad katkestasid kõnelused valitsusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eskordib minema meeleavalduste vastast, kes üritas protestijaid rünnata.
Politsei eskordib minema meeleavalduste vastast, kes üritas protestijaid rünnata. Foto: SCANPIX

Hongkongi tudengiliidrid katkestasid täna kõnelused valitsusega, kuna demokraatia pooldajate ja vastaste vahel puhkesid ägedad kokkupõrked, sest politsei lasi kuritegelikel jõukudel meeleavaldajaid rünnata.

Hongkongi Üliõpilasliit (HKFS) ütles, et tal ei olnud muud võimalust, kui meeleavalduste lõpetamiseks peetavad kõnelused katkestada, sest valitsus ja politsei vaatasid läbi sõrmede triaadide vägivallale rahumeelsete Occupy protestijate vastu.

Kokkupõrked vallandusid Causeway Bay ja Mong Kok'i piirkonnas pärast seda, kui protestidevastased hakkasid lammutama meeleavaldajate barrikaade.

Hongkongi demokraatiameelsete tudengite liidrid nõustusid täna kohtuma kohalike valitsusametnikega, et oma nõudmiste üle läbi rääkida, kuid ütlesid samas, et piirkonna juhi tagasiastumine on aja küsimus. Tudengid kohtuvad valitsussekretär Carrie Lamiga.

Täna oli linnatänavatel senisest vähem inimesi. Analüütikute sõnul on inimeste vähesuse põhjustanud muuhulgas kohtumine linnaametnike ja tudengite vahel, pärastlõunane torm ja kurnatus.

Meeleavaldajate ja politsei vahel leidis täna hommikul aset väike rüselus, kui meeleavalduste ala üritas läbida kiirabi.

Mõnel pool alustas politsei barrikaadide eemaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles