Türgi ähvardab ISi Suleimani haua ründamise korral vastulöögiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid kontrollivad Süüria piiri  Mursitpinari piiripunkti juures Türgi kaguosas.
Türgi sõdurid kontrollivad Süüria piiri Mursitpinari piiripunkti juures Türgi kaguosas. Foto: SCANPIX

Türgi hoiatas täna äärmusrühmituse Islamiriik võitlejaid, et rünnak omaaegse sultani šahh Suleimani hauale Süürias toob kaasa Türgi vägede vastulöögi.

«Me ei kõhkle hetkekski vastamast, kui seal midagi juhtub,» ütles president Recep Tayyip Erdoğan Istanbulis ajakirjanikele.

Osmani dünastia rajaja Osman I vanaisa šahh Suleimani haud asub Süürias, kuid mausoleum ja seda ümbritsev ala on 1920. aastatel Türgi ja Prantsusmaa vahel sõlmitud leppega Türgi territoorium. Süüria oli leppe allkirjastamise ajal Prantsusmaa mandaatala.

«Selles tsoonis, mis on Türgi territoorium, paikneb 40 meie sõdurit,» lisas president. «Kui keegi puudutab kasvõi üht juuksekarva nende peas, teeb Türgi oma armeega kõik mis vaja, ja sellest hetkest muutub kõik,» hoiatas ta.

Ajakirjandusse jõudsid sel nädalal teated, et ISi pühasõdalased on mausoleumi sisse piiranud ja Türgi sõdurid pantvangi võtnud. Türgi võimud eitavad seda kategooriliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles