Kross: aus oleks panna Keskerakonna peaministrikandidaadiks Yana Toom

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Eerik-Niiles Kross leidis, et Keskerakonna poolt oleks aus seada peaministrikandidaadiks Kadri Simsoni asemel hoopis Yana Toom.

«Tema esindab kõige rohkem partei tüüpvalija huve,» selgitas Kross Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«On vast 20 protsenti tõenäosust, et Jüri Ratas ongi minemas uuele ringile projektiga, mis tal 2012. aastal oli, kui ta proovis erakonna kongressil saada seltsimeeste heakskiitu erakonna esimeheks saamisel,» leidis Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand.

«Mu meelest on viimasel ajal Jüri Rattal kaks projekti pooleli: erakonnast lahkumine ja erakonna esimeheks saamine, kumbki projekt pole siiani välja tulnud,» sedastas Kross.

«Aga Kadri Simsoni saamine peaministrikandidaadiks juhtub siis, kui Edgar Savisaar arvab, et sellest on erakonnale kasu. Siis Savisaar saab teha Lasnamäel oma, Putini-Venemaa vaimus kampaaniat ja Simson saab hullutada eestlastest valijaid Harjumaal,» rääkis Kross.

«Seda ohtu, et Keskerakonda ei peeta salongikõlbulikuks ja ei võeta valitsusläbirääkimistele, küll pole. Vabalt võib Reformierakond teha nendega uue valitsuse, Reformierakond peab neid esimesena salongikõlbulikuks,» ennustas Tarand.

Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas tegi neljapäeva õhtul Facebookis ettepaneku, et partei peaministrikandidaadiks peaks riigikogu valimistel saama erakonna aseesimees Kadri Simson.

Keskerakonna juhatuse liikme Jaanus Karilaidi kommentaar:

«Sügavalt ebaeetiline on levitada poliitiliste konkurentide soovunelmaid uudistena. Kadri Simsoni kandidatuur on tekitanud meie konkurentide seas paanika ning nende hirmu väljenduseks on levitada desinformatsiooni. Sama hästi võiksime öelda, et IRLi peaministrikandidaat peab olema kas Juku-Kalle Raid või Indrek Raudne.»

Postimehe märkus:

Juku-Kalle Raid ja Indrek Raudne ei ole IRLi liikmed. Yana Toom on Keskerakonna liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles