Kiiev: Ukraina väed tapsid Donetski lennujaama lahingus 12 mässulist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski lennujaamast võis täna suitsu tõusmas näha.
Donetski lennujaamast võis täna suitsu tõusmas näha. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjaväelased tapsid separatistide rünnakut Donetski lennujaamale tõrjudes 12 mässulist, teatas Kiiev laupäeval.

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko ütles laupäeval pressibriifingul, et olukord Ida-Ukrainas on jätkuvalt keeruline, separatistid rikuvad relvarahu ning tulistavad terroritõrjeoperatsioonis osalevate vägede positsioone.

«Donetski lennujaam on terroristide jaoks prioriteetne sihtmärk. Mässulised on sooritanud mitu regulaarset, õnneks ebaõnnestunud katset lennujaam vallutada ning seejärel jätkanud suurtükituld sellele. Meie sõjavägi on kõik rünnakud tagasi tõrjunud ja tapnud 12 terroristi,» ütles ta.

Lõssenko väitel kasutasid separatistid lennujaama ründamisel suitsupomme, mis tekitas sotsiaalvõrgustikes poleemikat gaasi väidetava kasutamise teemal.

Ta kutsus ukrainlasi mitte levitama valeinformatsiooni.

Lõssenko tuletas meelde, et Donetski lennujaama kaitsvad Ukraina väed said reedel täiendust ning osa sõdureid vahetati välja.

Ukraina kontaktgrupi osapooled jõudsid 20. septembri varahommikul Minskis kokkuleppele relvarahu jõustamise memorandumis, mis näeb ette demilitariseeritud tsooni loomist Ida-Ukraina konfliktipoolte vahele ning kohustab osapooli loobuma kõigi relvade kasutamisest.

Relvarahuni jõudsid osapooled viiendal septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles